Onlineellada
Logo
Onlineellada Onlineellada
Αρχική Τα e-shop Προφίλ Καταχωρηση Επικοινωνία

Εταιρικό προφίλ Onlineellada

Onlineellada

Ένας Σύμμαχος με στόχο την Εξέλιξη

Καθημερινά εργαζόμαστε συλλογικά για την εξυπηρέτησή σας μέσα από συστήματα τεχνολογίας του αύριο, έτσι ώστε να σας παρέχονται σύνθετες τεχνικά διαδικασίες και ενέργειες, με ευκολία και αξιοπιστία.

Η εταιρία τηρεί πιστά τη δέσμευση του Ομίλου για το περιβάλλον, αποσκοπώντας στη συνεχή βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων της. Με σωστό σχεδιασμό, συνεχή μεγάλης κλίμακας επενδυτικά προγράμματα και εφαρμογή καλών πρακτικών και αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης.          

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

Onlineellada elladaonlineshop

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

 

Το elldaonlineshop-onlineellada διατηρεί για λογαριασμό του το δικαίωμα να αποσύρει, διαγράψει ή τροποποιήσει οποτεδήποτε και οποιαδήποτε πληροφορία ειναι στο περιεχομενο της 
Οι πληροφορίες και οι απόψεις που παρουσιάζονται στο elladaonlineshop δεν είναι δεσμευτικές και αντικειμενικες

 

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ/LINKS
Στον elladaonlineshop-onlineellada  παρέχονται διασυνδέσεις σε sait τρίτων, links, το περιεχόμενο των οποίων και ιδίως τις τυχόν προσφερόμενες υπηρεσίες ή και προϊόντα ή και πληροφορίες δεν ελέγχει η δικαιούχος και για τις οποίες δεν ευθύνεται καθοιονδήποτε τρόπο. Ο χρήστης αναγνωρίζει ότι η πρόσβαση στις ιστοσελίδες,sait τρίτων και περαιτέρω η χρήση των ιστοσελίδων,sait, αυτών, πραγματοποιείται κατ' αποκλειστική του ευθύνη. Απορρίπτουμε εντελώς ιστοσελιδες που κινούν παράνομο υλικό , όπως επίσης και sites που προβάλλουν βία, και έχουν γενικά ανάρμοστο περιεχόμενο. Το elladaonlineshop δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο των φιλοξενούμενων στους καταλόγους μας ιστοσελίδων, ούτε ως προς την ποιότητα, ούτε ως προς την ακρίβεια των πληροφοριών τους.
Το elladaonlineshop δε φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο δικτυακών τόπων τρίτων στους οποίους είναι πιθανό να οδηγούν επιπλεον συνδέσεις .

 

ΠΡΟΒΟΛΗ
Το elldaonlineshop-onlineellada διατηρεί το δικαίωμα σε όλες ανεξαιρέτως τις σελίδες του περιεχομένου και υπηρεσιών να προβάλλει, να προβάλλει διαφημιστικά μηνύματα banner και links 
Το elladaonlineshop δεν έχει καμία ευθύνη για την επικοινωνία των χρηστών του με τρίτους παροχείς υπηρεσιών και προϊόντων που διαφημίζονται στο elladaonlineshop και για την οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή τυχόν προκύψει από τη μεταξύ τους σχέση.

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων τον συναλασομενων υπόκειται στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων, με τις αποφάσεις   της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως και το Νόμο 2774/1999 

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΗΝΩΝ
elladaonlineshop-onlineellada δεν ευθύνεται για τυχόν θετική ή αποθετική ζημία του επισκέπτη από τη χρήση του site ή και των στοιχείων που περιέχονται σ' αυτο θεωρεί ότι οι χρήστες του, έχουν διαβάσει το παρόν και έχουν αποδεχτεί ανεπιφύλακτα τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσεως της ιστοσελίδα elladaonlineshop.

 

Εκ.του elladaonlineshop-onlinellada


    http://www.bluedreamsantorini.com/ 

      http://kamarihotels.gr/Kamari_Star/ 

 

Η Ελλάδα ή Ελλάς (πολυτονικά: ?λλάς, επίσημα: Ελληνική Δημοκρατία), είναι χώρα της ΝοτιοανατολικήςΕυρώπης, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης καταλαμβάνει την 97η θέση, ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. Πρωτεύουσα της Ελλάδας και μεγαλύτερη πόλη είναι η Αθήνα.

 Πoλιτικός χάρτης της Ελλάδος

Συνορεύει στα βορειοδυτικά με την Αλβανία, στα βόρεια με τη Βουλγαρία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.) και στα βορειοανατολικά με την Τουρκία. Βρέχεται στα ανατολικά από τοΑιγαίο Πέλαγος, στα δυτικά από το Ιόνιο και νότια από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Η Ελλάδα κατέχει την 11η θέση στις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στα 13.676 χιλιόμετρα καθώς έχει πολλά νησιά (περίπου 2.500, εκ των οποίων τα 165 κατοικούνται), συμπεριλαμβανομένων της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων, τωνΕπτανήσων και πολλών άλλων. Το ψηλότερο βουνό είναι ο Όλυμπος και ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός οΑλιάκμονας.

 Έχει μακρά και πλούσια ιστορία κατά την οποία άσκησε μεγάλη πολιτισμική επίδραση σε τρεις ηπείρους. Σε αυτή γεννήθηκε η δημοκρατία και η φιλοσοφία. Ακόμα η Ελλάδα είναι ο τόπος γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, του δράματος, της τραγωδίας και της κωμωδίας.

 Η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1830, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τότε Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) από το 1981, της Ευρωζώνης από το 2001, του ΝΑΤΟ από το 1952 και είναι ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ (1945). Είναι μιαανεπτυγμένη χώρα με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και πολύ υψηλό δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης. Κατατάσσεται ως η 21η καλύτερη χώρα σε επίπεδο ποιότητας ζωής στον κόσμο για το 2010.[4]

 

Γεωγραφία

 

 Γεωμορφολογικός χάρτης της Ελλάδος

 Η Ελλάδα αποτελείται από ένα μεγάλο ηπειρωτικό τμήμα, το νότιο άκρο των Βαλκανίων, το οποίο ενώνεται με την πρώην ηπειρωτική Πελοπόννησο με τον Ισθμό της Κορίνθου, αφού η Πελοπόννησος μετά την κατασκευή της διώρυγας της Κορίνθου είναι στην πραγματικότητα νησί. Η χώρα περικλείεται από το Ιόνιο, το Αιγαίο, το Λιβυκό Πέλαγος και το Λύκιο Πέλαγος. Το Αιγαίο περιέχει πολυάριθμα νησιά, ανάμεσά τους την Εύβοια, τη Λέσβο, τη Ρόδο και τα νησιωτικά συμπλέγματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, ενώ νότια βρίσκεται η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Νότια της Κρήτης είναι η Γαύδος, το νοτιότερο νησί της Ελλάδας και της Ευρώπης. Τα κυριότερα νησιά του Ιονίου είναι η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, η Λευκάδα και η Ζάκυνθος. Νοτιοανατολικά, μεταξύ Ρόδου καιΚαστελόριζου, εκτείνεται το Λύκιο Πέλαγος. Η Ελλάδα έχει μήκος ακτών 13.676 χιλιόμετρα,[5] που θεωρείται εξαιρετικά μεγάλο, και οφείλεται στον πλούσιο οριζόντιο εδαφικό διαμελισμό και το έντονο ανάγλυφο της περιοχής, καθώς και στο πλήθος των αναρίθμητων νησιών, τα οποία είναι περισσότερα από 2500 και είναι κυρίως αποτέλεσμα της σύγκρουσης της Αφρικανικής τεκτονικής πλάκας με την Ευρωπαϊκή. Έχει μήκος συνόρων που πλησιάζει τα 1.228 χιλιόμετρα.[5] Οι μεγαλύτερες πεδιάδες είναι της Λάρισας στην Θεσσαλία και των Γιαννιτσών στην Κεντρική Μακεδονία. Γεωγραφικά η Ελλάδα διαιρείται σε 9 διαμερίσματα, τα οποία χωρίζονται σε 51 νομούς.

 Βουνά της Ελλάδας

 Το έδαφος της Ελλάδας είναι κατά κύριο λόγο ορεινό ή λοφώδες. Μεγάλο μέρος του είναι ξηρό και βραχώδες, ενώ μόνο το 20,45% του εδάφους είναι καλλιεργήσιμο.[5]Τα υψηλότερα βουνά είναι:

 

 
Θέα του Ολύμπου από το Λιτόχωρο.
ΒουνόΥψόμετροΤοποθεσία
Όλυμπος 2918 Μακεδονία (Πιερία), Θεσσαλία (Λάρισα)
Σμόλικας 2637 Ήπειρος (Ιωάννινα)
Βόρας 2524 Μακεδονία (ΠέλλαΦλώρινα), ΠΓΔΜ
Γράμμος 2520 Μακεδονία (Καστοριά), Ήπειρος (Ιωάννινα), Αλβανία
Γκιώνα 2510 Στερεά Ελλάδα (Φωκίδα)
Τύμφη 2497 Ήπειρος (Ιωάννινα)
Βαρδούσια 2495 Στερεά Ελλάδα (ΦωκίδαΑιτωλοακαρνανίαΕυρυτανία)
Παρνασσός 2457 Στερεά Ελλάδα (ΦωκίδαΒοιωτίαΦθιώτιδα)
Ψηλορείτης (Ίδη) 2456 Κρήτη (ΡέθυμνοΗράκλειο)
Λευκά όρη (Μαδάρες) 2453 Κρήτη (Χανιά)

 

Λίμνες της Ελλάδας 

 
Λίμνη Κερκίνη, πρώην λίμνη Αχινού

 

Η Ελλάδα έχει αρκετές λίμνες, οι περισσότερες των οποίων βρίσκονται στο ηπειρωτικό της τμήμα. Οι μεγαλύτερες λίμνες στην ελληνική επικράτεια είναι:

 

ΛίμνηΈκταση (τ.χλμ.)Τοποθεσία
Τριχωνίδα 96.513 Στερεά Ελλάς (Αιτωλοακαρνανία)
Βόλβη 75.600 Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)
Κρεμαστών 68.532 Στερεά Ελλάς (ΑιτωλοακαρνανίαΕυρυτανία)
Πολυφύτου 56.793 Μακεδονία (Κοζάνη)
Βεγορίτιδα 54.310 Μακεδονία (ΦλώριναΠέλλα)
Βιστονίδα 45.625 Θράκη (Ξάνθη)
Κορώνεια 42.823 Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)
Μεγάλη Πρέσπα 43.122 * Μακεδονία (Φλώρινα), ΑλβανίαΠΓΔΜ
Μικρή Πρέσπα 38.325 * Μακεδονία (Φλώρινα), Αλβανία
Κερκίνη 37.688 Μακεδονία (Σέρρες)

 Οι λίμνες Κρεμαστών (68.531 τ.χλμ) και η Πολυφύτου (56.793 τ.χλμ) είναι τεχνητές κυρίως για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ οι λίμνες του Μόρνου, του Μαραθώνα και η λίμνη Υλίκη υδροδοτούν την Αθήνα.

 Ποταμοί της Ελλάδας

 

 
Η γέφυρα Πολυφύτου στον Αλιάκμονα

 Ακολουθεί πίνακας των μεγαλύτερων σε μήκος ποταμών της Ελλάδας. Το μήκος που αναγράφεται είναι αυτό που διατρέχει την ελληνική επικράτεια.

 Πολλοί ποταμοί διαρρέουν την Ελλάδα, από τους οποίους κανένας δεν είναι πλεύσιμος. Σε μερικούς από τους μεγαλύτερους, τα Δέλτα που σχηματίζουν στην εκροή τους προς την θάλασσα αποτελούν σημαντικούς υγροβιότοπους, όπως αυτοί του Αλιάκμονα και του Έβρου. Ποταμοί όπως ο Πηνειός στην Θεσσαλία, υδροδοτούν μεγάλες γεωργικές εκτάσεις με την βοήθεια καναλιών, ενώ σε άλλα έχουν δημιουργηθεί τεχνητές λίμνες για τη λειτουργία υδροηλεκτρικών εργοστασίων. Ένα αμφιλεγόμενο για οικολογικούς λόγους σχέδιο των τελευταίων δεκαετιών, είναι η εκτροπή του Αχελώουαπό τη νότια Πίνδο για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας.

Όνομα ΠοταμούΜήκος (χλμ.)Τοποθεσία
Αλιάκμονας 297 Μακεδονία (ΚαστοριάΚοζάνηΗμαθία)
Αχελώος 220 Ήπειρος (Άρτα), Θεσσαλία (ΤρίκαλαΚαρδίτσα), Στερεά Ελλάδα (Ευρυτανία,Αιτωλοακαρνανία)
Πηνειός(Θεσσαλίας) 205 Θεσσαλία (ΤρίκαλαΛάρισα)
Έβρος [6] 204 Θράκη (Νομός Έβρου)
Νέστος [6] 130 Μακεδονία (ΔράμαΚαβάλα), Θράκη (Ξάνθη)
Στρυμόνας [6] 118 Μακεδονία (Σέρρες)
Θύαμις (Καλαμάς) 115 Ήπειρος (ΙωάννιναΘεσπρωτία)
Άραχθος 110 Ήπειρος (ΙωάννιναΆρτα)
Αλφειός 110 Πελοπόννησος (ΗλείαΑρκαδία)
Ευρώτας 82 Πελοπόννησος (Λακωνία)

Νησιά της Ελλάδας

Η Ελλάδα έχει πάνω από 2.500 νησιά, από τα οποία περίπου τα 165 κατοικούνται.[5][7] Τα μεγαλύτερα και πολυπληθέστερα απ' αυτά είναι:

 

ΝησίΈκταση (Km2)Πληθυσμός
Κρήτη 8.336 622.913
Εύβοια 3.655 210.815
Λέσβος 1.630 85.330
Ρόδος 1.398 115.290
Χίος 842 51.320
Κεφαλονιά 781 35.801
Κέρκυρα 592 104.371
Σάμος 476 32.974
Λήμνος 476 17.000
Νάξος 428 18.864
Σύρος 84 21.507
Σαντορίνη 76 18.883

 

Προτεινόμενο Προϊόν
Γεωργικές Μελέτες,Σχέδια Βελτίωσης Αρτα,ΤΣΩΛΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
Γεωργικές Μελέτες,Σχέδια Βελτί...
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ E-SHOP
© Onlineellada-Elladaonlineshop 2020